Ei sunt lumina ochilor parintilor, bunicilor si a celor din jur. De la unii la altii se vede cum inima creste de bucurie si se citeste mandria pe chipuri.
Asemeni eroilor din poveste, deopotriva bunici, parinti, frati, surori, verisoare si verisori incep zarva, alearga prin casa, desfac cutii de joaca, dezleaga mistere si fac o harmalaie ca-n vremurile de odinioara.
Fara telefon, tableta, laptop, desktop, gadget-uri multifunctionale, copiii sunt invitati si aparati de tehnologie prin cuvinte incrucisate, jocuri tip puzzle ce necesita atentie, logica, rapiditate, jocuri de strategie unde mintea se dezvolta, sah, scrabble, remy, tantar, go, septica sau razboi, macao si chiar table care devin cheia succesului in dezvoltarea tuturor.
Si uite asa, privind la soba, semineu, langa brad sau pe covor, parchet, in pat, cort sau dupa usa, cu mic cu mare stabilim regulile jocului si distractiei.
Ca bunici si parinti am avut copilarii fericite, pline de nameti de zapada, pline de peripetii si fericirea intalnirii copiilor pe strada, ulite sau la unii, la altii.
Acum lucrurile in unele parti nu s-au schimbat, dar in altele evolutia societatii, lumii si a tehnologiei stabilesc usor usor noile reguli. Chiar si asa, jocurile copilariei au ramas aceleasi.
Cum poti atrage copilul cand e la inceput, decat printr-un puzzle din cateva piese sa nu fie greu de realizat. Idei sunt multe, piata ofera, online magazinele sunt argumentul perfect al existentei produselor.
De la un an la altul, jocurile si jucariile sunt diferite, in functie de mod de intelegere, cunoastere si care dezvolta abilitati, logica si alte elemente ale cresterii armonioase si sanatoase.
Depinde mult de intelegerea parintilor sa aleaga produse eficiente, coecte, certificate, aprobate, dar si care sa intruneasca cerinte precum: materiale de buna calitate, firme cunoscute, culori care sa nu puna probleme, piese usor de asamblat si demontat si altele.
Alegerea impreuna cu copiii cand urmarim magazinul online pe ecranul telefonului sau laptop este un argument forte in a vedea ce i-ar placea, de ce si mai ales cum vede acesta produsul: il alege datorita desenului, culorilor, ca l-a vazut la tv sau ca pur si simplu isi doreste. Corect ar fi sa urmarim si dupa primirea produselor cum reactioneaza copiii, se joaca cu acestea sau le descopera si le abandoneaza repede.
Poate aici ar fi spilul: sa fim mereu alaturi de ei, sa-i intelegem si sa le oferim ceea ce le trebuie, le place si sa fie utile.
Un alt argument fair-play ar fi ca intretinerea pe parcurs a jucariilor, jocurilor, produselor in general sa fie bine realizata sau cat mai bine, astfel incat aceste produse sa poata fi oferite de la copil la copil, dintr-o familie la alta sau donate acelor copii care nu au avut si nici nu au.
Cel mai important aspect ar fi sa petrecem macar o parte din timpul nostru cu copilul, sa ne jucam cu el, sa radem si sa il facem sa fie atras de fiecare lucru in parte.Daca ii lasam singuri, cu gadgeturile in brate, dezvoltarea se distruge. Dar, in sinea lor copii stiu mai multe decat adultii, sunt mai capacitivi, mai intuitivi si plini de surprize!
Colaborand si comunicand apar oamenii puternici de maine!
Spor la shopping si povestea continua !