Intr-o seara de vis, intr-o seara cu magie, cu mic cu mare parca intra in vraja spiritului numit Craciun!
Oare ce poate fi mai frumos decat o seara plina de amintiri frumoase de peste an, de ce ne-am dori sa gasim sub brad, fie copii, fie parinti, bunici, mosi, nasi, fini, cumnati, ingeri, spiridusi, suflete !
Cum nu e Craciun fara barba alba si pelerina rosie, fara sorici in bucate si portocale aromate, nu e nicio bucurie mai mare decat cea din ochii de copil mic sau mare... caci nu-i asa, tot copilul mamei esti si ... la 60 de ani!!!!
Candva bradul era brad, chiar si din plastic, dar focul din soba, merele coapte, placinta in cuptor, ceaiul fierbinte si privitul pe fereastra te faceau sa adormi ...exact la 12 fix noaptea, cand magia isi facea aparitia. Poate reuseai putin sa itesti un ochi dupa ore de somn sau daca nu dimineata, dar oare cati nu au vazut doar putin din mantia rosie cum parca iesea pe usa ... din visul adanc!
Incarcat sau nu, el aducea ceea ce ii scriai, dar pe langa aceasta, aducea si ce nu visai!
Erau de toate pentru toti copiii, caci despre ei trebuie sa spunem povestea! Asemeni libelulei care zboara deasupra lacului cu fragilele aripi transparente si cu zumzetul firav, asa si copiilor le batea inima de emotie.
Jucariile preferate erau: papusa, camion, set de lemn, trenulet, chitara, masinuta... si am ajuns azi la pisici parca reale, papusi cu functii, slime, roboti, drone, fantastic - bombastic, insa ... stateam intr-o zi si incercam sa vad cu ce se joaca copilul.
Nu erau multe jucarii din plastic sau din materialele din ziua de astazi, si cu toate acestea, azi se aude mai des despre jucarii din lemn, bio, cu vopsea speciala, sa nu cauzeze, sa nu produca iritatii, sa nu faca, sa nu dreaga... si uite asa ne intoarcem la origini: lemnul, pluta, procedeele de prelucrare, ingeniozitatea jocurilor, sprijinul educational oferit, vopseluri non-toxice si diversitatea jucariilor, jocurilor si ambalajele din hartie reciclata devin un strict necesar pentru unii dintre noi.
Nu este greu sa te joci cu copilul tau cu piese de construit castel din lemn vopsit in nuante viu colorate. Asa invata culorile.
Nu este greu sa-l lasi sa treaca bila prin labirint sau sa gaseasca drumul pieselor descoperind geometria lor, nu este greu sa asimileze sahul de la varste mici si nici a se disciplina singur prin joaca si amuzament.
Anual creste numarul produselor bio, produselor care dezvolta imaginatia si vointa creatoare intr-un mod sanatos si durabil si solicita o intense activitate din partea copilului.
Inspiratia pentru designul jucariilor porneste de la o atenta cunoastere a nevoilor fiecarei varste, jucariile Plan Toys fiind concepute special pentru dezvoltarea si educarea celor mici. Se folosesc adezivi fara formaldehida, pentru imbinarea jucariilor sale, iar vopselurile utilizate pentru obtinerea culorilor sunt non toxice, pebaza de apa, fara adaos de coloranti chimici, plumb sau metale grele.
Pentru intarirea lemnului Plan Toys foloseste un proces de uscare a acestuia in cuptoare speciale, fara adaos de substante chimice daunatoare.
Ambalajele sunt fabricate din hartie reciclata, tiparirea detaliilor comerciale fiind facuta cu cerneala pe baza de soia.Devin astfel mai prietenoase cu mediul inconjurator, fiind biodegradabile.
Nu v-ati fi gandit si la aceste lucruri, nu? Doar mormanul de hartie dupa razboi se vede! Dar ce conteaza ce se intampla apoi sau ce pateste mama-natura!
Si de cate ori nu ne-am pierdut printer jucarii noi adultii, incercand chipurile sa le strangem, dar de fapt ne jucam cu ele, amintindu-ne de copilarie. Si uite asa vine si cel mic si iese o joaca pe cinste.
Avand la baza filozofia jocului deschis, jucariile Grimm's Spiel und Holz Design pun accentul pe activitatea creativa a copiilor, aducand in prim plan imaginatia si indemanarea acestora.
Ele sunt usor de recunoscut prin designul simplu si ingenious, combinat cu suprafete natural si culori terapeutice.Si astfel, fiecare jucarie se adreseaza copilului printr-o diversitate fantastica de stimuli, provocandu-l sa gaseasca mereu noi si noi modalitati de joc.
Materialele natural folosite au avantajul de a oferi o bogata experienta senzoriala.Textura, sunetul, gustul, mirosul, caldura lemnului reprezinta aspecte importante ale contactului fizic al copilului cu jucaria, acestea neregasindu-se defel in jucariile din plastic.
Mi-aduc aminte de minunatul calut din lemn care a ajuns la venerabila varsta de 42 de ani si coafura inca-I rezista, dar si de bebelusul din lemn natur sau de sania din lemn cu sine metalice si de cate si mai cate.
Cine le poate tine minte pe toate? Este un ins simpatic care tine minte tot - Mos Craciun !
Insa un lucru e cert, fie mic, fie mare, seara de Craciun e unica, incarcata de emotie, de bucurie si plina de mirosul copilariei! Cand o droaie de copii alearga pe langa brad, tipa, canta, se joaca, rad si mananca cu doua falci,si cand te uiti cum cad apoi lati de somn, desi mai intreaba cand vine Mosul.
Mosul stie, e unic si e mereu cu ochii pe ei ! Ii scriu scrisori si el le citeste, ii trimit gandul bun si "Inger, ingerasul meu" spus pocit uneori, dar e de bine!
Ho ho ho si iarasi ho ho ho, sa pastram spiritual zilei de Craciun zi de zi!
Am spus doar o poveste, iar daca te regasesti nu uita sa oferi celui mic ceea ce are nevoie mereu si mereu: jucarii, bunatate, vorba buna si iubire!